×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 29 April , 2024
عراق به دنبال ایجاد یک گذرگاه مرزی جدید با عربستان است

به گزارش خبرنگار اقتصاد کلان، استاندار نجف اشرف امروز /پنجشنبه/ از ایده تبدیل مرکز کنترل مرزی با عربستان به گذرگاهی مرزی با این کشور برای تردد کالا و مسافر خبر داد.

به گزارش اقتصاد کلان، «لوی الیاسری» استاندار نجف اشرف امروز با اعلام این مطلب به روزنامه «الصباح» عراق گفت که می توان مرکز کنترل مرزی در مرز استان نجف اشرف با عربستان را تبدیل به یک گذرگاه مرزی کرد تا نظیر گذرگاه مرزی «عرعر» در مرز استان الانبار عراق با عربستان و گذرگاه آتی «الجمیمه» در مرز استان المثنی عراق با عربستان درآید و به منطقه تبادل تجاری تبدیل شود.

الیاسری گفت: دولت محلی استان نجف اشرف اجرای این پروژه حیاتی را با جدیت دنبال می کند و علت تاخیر در آن نیز بحران مالی و جنگ علیه گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۴ میلادی بود.

وی تصریح کرد: عراق با عربستان برای گشودن گذرگاه های مرزی توافق کرده است و امید می رود که نجف اشرف مسیر یکی از این گذرگاه های مرزی باشد و این موضوع نیز با تبدیل مرکز کنترل مرزی به گذرگاه تحقق خواهد یافت.

الیاسری گفت: این مسیر برای حجاج خانه خدا که از راه زمینی عازم حج می شوند، در دسترس خواهد بود و باعث کوتاه شدن مسافتی خواهد شد که آنها مجبورند از طریق گذرگاه عرعر برای رفتن به حج طی کنند.

به نوشته روزنامه الصباح، مرحله اول و دوم از جاده ارتباطی استان نجف اشرف به عربستان نیز که از ماه دسامبر گذشته آغاز شد، تکمیل شده است و انتظار می رود که این جاده باعث احیای مناطق گردشگری و باستانی و افزایش تبادل تجاری بین دو کشور شود.

در همین زمینه، «حیدر حامد عطشان» مدیر راهداری استان نجف اشرف گفت که طول کلی این جاده ۲۳۹ کیلومتر است که کار احداث دو مرحله آن برای اجرا ارجاع شده است.

دولت عراق و حکومت سعودی در طول چهارماه اخیر بر رایزنی های خود در بخش های سیاسی، اقتصادی و نظامی افزودند و سفرهای دوجانبه اقتصادی و نظامی بین دو کشور صورت گرفت.

آنها همچنین در این راستا سه ماه پیش نیز گذرگاه مرزی «عرعر» در مرز عراق و عربستان را برای تبادل تجاری و اقتصادی بعد از سال‌ها گشودند.

گشوده شدن این گذرگاه و تلاش برای بازگشایی گذرگاه مرزی «الجمیمه» و نیز تصمیم برای احداث جاده ارتباطی استان نجف اشرف به مرز با عربستان در آن زمان با انتقاد گسترده ای در محافل سیاسی، امنیتی و اقتصادی عراق روبه رو شد و آنها درباره پیامدهای امنیتی، سیاسی و دینی حضور عربستان در قالب سرمایه‌گذاری در عراق و باز شدن پای سعودی ها به این کشور با توجه به سابقه بد ریاض در برخورد با بغداد هشدار دادند و این حضور را تهدیدی برای امنیت ملی عراق دانستند.

وجود عتبات مقدسه شیعیان در شهرهای کربلای معلی و نجف اشرف نیز یکی دیگر از ابعاد نگرانی درخصوص حضور پر رنگ عربستان بویژه در جنوب و مرکز عراق در پوشش سرمایه گذاری و کار اقتصادی است.

عراق در سال‌های پس از حمله آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۳ میلادی، همواره قربانی عملیات تروریست‌های سعودی بوده که با ورود به عراق به کشتار مردم این کشور اقدام می‌کردند.

برخی کارشناسان امنیتی عراقی می‌گویند که دستکم ۱۵ هزار تروریست وابسته به سعودی انواع جنایت تروریستی را در عراق مرتکب شدند و ۵ هزار نفر از آنها خود را در عملیات انتحاری در این کشور منفجر کردند.

به گفته این کارشناسان، عربستان سعودی تروریست‌ها را اعزام و یا دستکم چشم خود را به روی گسیل شدن آنها به عراق بست. ریاض تاکنون از خانواده‌های قربانیان عراقی حملات تروریست‌های اتباع این کشور عذرخواهی نکرده و غرامت نپرداخته است.

شهر بغداد بعد از آرامشی طولانی چندی پیش شاهد دو انفجار تروریستی همزمان بود. این انفجارهای انتحاری در میدان الطیران در مرکز شهر پایتخت عراق  با استفاده از کمربند انفجاری روی داد و به جان باختن ۳۲ عراقی و زخمی شدن ۱۱۰ نفر دیگر منجر شد.

وقوع این انفجارها با موج محکومیت‌های داخلی و بین المللی روبه رو شد و گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت.

فعالیت تروریست ها در دو ماهه اخیر در برخی مناطق عراق از جمله استان های الانبار، صلاح الدین، دیاله و کرکوک افزایش یافته است.

افزایش تحرکات تروریست‌ها باعث شده تا نیروهای مسلح عراق بر شدت عملیات خود علیه بقایای گروه تروریستی داعش در مناطق مختلف این کشور افزوده و در طول سه هفته اخیر شمار زیادی از سرکردگان تروریست از جمله سرکرده ارشد داعش در عراق موسوم به «جانشین خلیفه و والی عراق» در این گروه را به هلاکت رسانده و شمار دیگری از آنها را بازداشت و مقرها و مخفیگاه های آنها را منهدم کردند که این عملیات همچنان ادامه دارد.

عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی داعش را اعلام کرد اما عناصر و هسته‌های پراکنده این گروه تروریستی هنوز در برخی مناطق استان‌های «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاح‌الدین، الانبار و بغداد» فعال هستند.

نیروهای امنیتی عراق برای پاکسازی کامل این مناطق از وجود عناصر تروریستی تلاش می‌کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.