×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 29 April , 2024
بحران آب در فلات مرکزی ایران| هرمزگان به خشکسالی صددرصدی رسید

در سالیان اخیر شاهد خشکسالی و کم آبی در استان هرمزگان هستیم. که تاثیر زیادی بر بخش کشاورزی گذاشته، کارشناسان معتقدند برای برون رفت از وضعیت فعلی چاره‌ای جز بهره بردن،از شیوه‌های نوین کشت و اصلاح الگوی کشت نیست.

آب مایه حیات همه چیزهایی است که در گوشه و کنار خود می بینیم. بسیاری از محصولاتی که برای به دست آوردن ثمر آن از صبح تا شب تلاش می‌کنیم. در گرو مایه حیاتی دیگری است. که از همان صبح تا شب با بی توجهی، آن را به نفس‌های آخرش نزدیکتر می‌کنیم.

امروزه به جز نیاز شرب ما عمده مواد غذایی مورد نیازمان هم توسط آب تامین می‌شود. حیات صنعت و کشاورزی و در یک کلام اقتصاد هم به وجود یا عدم وجود آب بستگی دارد. کشوری که آب داشته باشد. کشاورزی، صنعت، زیستگاه و در یک کلام زندگی دارد. اما در سالیان اخیر خشکسالی‌ها در کشور ضرورت صرفه جویی در این مایه حیات را دوچندان کرده است.

کشور ما ایران دهه‌های متمادی است که وارد چرخه کمبود آب و کاهش نزولات آسمانی شده است. و این روند روز به روز در حال بدتر شدن است. از آسمان باران‌ها کمتر و از زمین هم منابع آب زیر زمینی با کاهش روبه‌رو می‌شود.

استان هرمزگان

استان هرمزگان نیز از این قاعده مستثنی نیست بلکه می‌توان گفت خیلی زودتر از سایر استان‌های دیگر به استقبال خشکسالی رفته و شاید اگر آبشیرین کن بندرعباس به بهره برداری نمی‌رسید امروز در شهر بندرعباس و بندرخمیر باید شاهد آبرسانی با تانکر بودیم؛ در کشاورزی اما وضع بسیار بدتر از این است؛ تعداد دشت‌های ممنوعه استان بسیار افزایش یافته و سدهای استان در حال خشک شدن ۱۰۰ درصدی هستند.

این در حالی است که با وجود کم آبی مفرط برخی محصولات آب بر از جمله هندوانه در حوزه کشاورزی استان کشت می‌شود و نیاز شب یلدای کشور را تامین می‌کند که با وضعیت خشکسالی هرمزگان تناسب ندارد و ضرورت دارد برای صرفه جویی در مصرف آب، کشت این اقلام پر مصرف و آب بر کاهش یابد.

سعید ناصری کارشناس آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان در همین زمینه می‌گوید: اوضاع بارندگی‌ها در استان هرمزگان با کاهش چشمگیری روبه‌رو بوده و تداوم وضعیت فعلی سال زراعی سختی را برای کشاورزان به ارمغان خواهد آورد.

وی تاکید دارد که کشاورزی باید به سمت استفاده از روش آبیاری نوین مانند آبیاری قطره‌ای، کشت گلخانه‌ای و اصلاح الگوی کشت برود تا آب کمتری در حین آبیاری مزارع به هدر رود.

عباس خلاده رئیس انجمن صنفی کشاورزی استان هرمزگان نیز، وضعیت کشاورزی استان در سال گذشته را نامطلوب ارزیابی می‌کند و با انتقاد از عملکرد شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان تاکید دارد که عملکرد اشتباه شرکت آب منطقه‌ای در تخصیص آب بیش از حد به کشاورزی موجب شده است که ظرفیت سدها با کاهش چشمگیری روبرو شود.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

لینک تلگرام