×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۱ خرداد , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Tuesday, 21 May , 2024
آبزی‌پروری کرمانشاه در دام خشکسالی و کرونا/ عوامل انسانی در تلفات آبزیان رودخانه‌ها نقش پررنگی دارد

خشکسالی و کرونا سبب از بین رفتن ماهیان و آبزیان در رودخانه‌ها و حتی استخرهای پرورش ماهی در استان کرمانشاه شده است

خشکسالی بی‌سابقه امسال در ۵۰ سال گذشته گریبان آبزیان در رودخانه‌ها و حتی استخرهای پرورش ماهی را گرفته و تلفات این موجودات را به صورت گسترده رقم می‌زند.

البته در این شرایط عوامل انسانی هم به کمک خشکسالی و عوامل طبیعی آمده و ورود فاضلاب و پساب‌ واحدهای صنعتی به داخل رودخانه‌ها تلفات این آبزیان تشدید می‌شود.

فریدون یاوری مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان کرمانشاه بسیاری از رودخانه‌های استان در اثر خشکسالی دچار خشکی یا کاهش آبدهی شده‌اند اظهار داشت: از ۱۰ تا ۱۲ سال گذشته تاکنون با خشکسالی مواجه بوده‌ایم اما این پدیده امسال شدت بیشتری یافته است.وی با اشاره به اینکه اثرات خشکسالی امسال ملموس‌تر است عنوان کرد: از اسفند ماه سال گذشته تا پایان بهار نیز بارندگی مؤثری وجود نداشته است و پدیده خشکیدگی نه تنها در رودخانه‌های فصلی بلکه در رودخانه‌های دائمی و سراب‌ها و چشمه مشاهده می‌شود.

یاوری با بیان اینکه پاره‌ای از دخالت‌های انسانی به ویژه برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و حفر چاه‌های غیرمجاز پدیده خشکسالی را تشدید می‌کند گفت: گاهی اتلاف آبزیان ناشی از ورود فاضلاب واحد صنعتی، خانگی است.

وی با اشاره به اینکه خشکی رودخانه و اتلاف آبزیان چنانچه مربوط به این واحدها باشد با آن‌ها برخورد می‌شود افزود: خشکی رودخانه‌ها در امسال مربوط به خشکسالی و یک جریان طبیعی است و کاری نمی‌توان انجام داد.

یاوری با بیان اینکه تالاب هشیلان ۴۵۰ تا ۵۰۰ هکتار اراضی غرقابی با جزایر مختلف دارد افزود: این تالاب امسال به طور کامل خشک شده بود و آتش‌سوزی در آن قابل پیش‌بینی بود.

کاهش ۸ تا ۱۰ درصدی تولید آبزیان در کرمانشاه

افضلی مدیرکل شیلات استان کرمانشاه اظهار داشت: پیش‌بینی می‌‌شود بر اثر شیوع ویروس کرونا و خشکسالی تولید آبزیان در استان کرمانشاه امسال ۸ تا ۱۰ درصد کاهش یابد.

وی با بیان اینکه آبزی‌پروری در استان همچون بخش‌های دیگر بر اثر شیوع ویروس کرونا و تنش‌های آبی دچار خسارت شده است عنوان کرد: بسیاری از مزارع پرورش ماهی به صورت خانوادگی اداره می‌شوند که با شیوع ویروس کرونا بسیاری از خانواده‌ها به این ویروس مبتلا شدند و همین عامل سبب کاهش تولید شد.

افضلی گفت: نرسیدن آب به مزارع  پایین دست در ریجاب هم به عنوان بزرگترین مجتمع پرورش ماهی با ۱۷۱ مزرعه نیز تلفات ماهیان را در پی داشت.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود تولید آبزیان در امسال حدود ۲۰۰۰ تن کاهش داشته باشد که امید می‌رود با ایجاد مکانیزاسیون و کیفی کردن سامانه تولید، این مقدار جبران شود.

افضلی بیان کرد: تاکنون خسارتی در  بخش ماهیان  گرمابی گزارش نشده است و امیدواریم این شرایط تا پایان سال تداوم داشته باشد.


  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.