×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 20 May , 2024
نگاهی به شاخص‌های «کــار» در خراسان شمالی؛ آیا تدبیرها جوانان را «سـرکار» گذاشته است؟

بر اساس بسیاری از آمارها نرخ بیکاری در استان خراسان شمالی همواری بین ۱۰ تا ۱۴ درصد بوده و در این میان نرخ بیکاری جوانان تحصیل کرده استان خراسان شمالی بیشتر از میانگین کشوری است.

بجنورد– آمار فارغ التحصیلان بیکار در استان خراسان شمالی روز به روز افزایش می‌یابد و وجود رشته‌های دانشگاهی کم کاربرد و غیر بازاری٬ در این افزایش‌ها تاثیر زیادی دارد. از سوی دیگر و به تبع بیکار یجوانان در استان خراسان شمالی آمار آسیب‌های اجتماعی نیز روی به تزاید است و در این میان مسئولان فقط آمارهای اغواگرانه‌ای از کاهش نرخ بیکاری خراسان شمالی می‌دهند.

نمودارهای آماری چه می‌گویند؟ 

نگاهی به شاخص نرخ بیکاری در استان خراسان شمالی نشان می‌دهد٬ در زمستانسال ۹۸ نرخ مشارکت اقتصادی مردان در این استان از میانگین کشوری بالاتر بوده است به طوری که این شاخص در کشور ۶۹٫۴ درصد و در این استان ۷۴٫۱ درصد ثبت شده است. نرخ بیکاری در زمستان گذشته در کشور ۱۰٫۶ درصد و در این استان ۱۱٫۲ درصد بوده است.  

بر اساس اعلام اداره کل تعاون٬ کار و رفاه اجتماعی٬ نرخ بیکاری زنان در کشور ۱۷٫۲ درصد و در این استان ۱۲٫۴ ثبت شده است.  در این مدت، نرخ بیکاری مردان در کشور ۹٫۲ درصد و در این استان ۱۰٫۹ درصد گزارش شده است.

در استان خراسان شمالی شهرستان شیروان با حدود ۱۵ درصد بیشترین و شهرستان گرمه با ۹ درصد کمترین آمار بیکاری را دارا هستند.

این آمارها در حالی از سوی مسئولان با رقم‌های مختلفی بالا و پایین ارائه می‌شود که گزارش های میدانی از شهرهای مختلف استان٬ نشان می‌دهد٬ نرخ بیکاری در خراسان شمالی بسیار بالا بوده و شاخص کار داشتن از نظر ادارات کل استان با آنچه در خانواده‌ها دیده میشود بسیار متغیر است.

آمارهای کرونایی نیز از افزایش شمار بیکاران استان خبر می‌دهند. چهار هزار و ۶۰۳ نفر در سال گذشته به علت همه گیری کرونا در خراسان شمالی بیکار شدند. همچنین در فروردین سال ۱۴۰۰ شمار مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان هزار و ۱۴ نفر است که نسبت به مدت مشابه پارسال فقط ۷۴ نفر کمتر شده است.

 استاندار: نرخ بیکاری پایین است / نماینده مجلس: در وضعیت هشداریم! 

استاندار خراسان شمالی چندی پیش با بیان اینکه وضعیت استان در شاخص های بیکاری رشد داشته است٬ گفت: قرار گرفتن در رتبه چهارم بین ۱۱ استان در بهبود وضعیت شاخص کسب و کار، رتبه دوم کشوری در جذب اعتبارات اشتعال‌زا و کاهش نرخ بیکاری به رقم ۷٫۴ نشان می‌دهد که در مسیر توسعه گام برمی‌داریم که شاید این ارقام اکنون ملموس نباشد اما با ادامه این روند کم کم در سفره مردم مشاهده خواهد شد.

محمد پاکمهر نماینده مردم ۵ شهر استان خراسان شمالی اما با انتقاد از آمارهای نرخ بیکاری٬ گفت: بیکاری در خراسان شمالی به مرز هشدار رسیده است. گلایه مردم از گرانی‌های کمرشکن، بیکاری، تورم افسارگسیخته و نبود یا ضعف شدید نظارت است.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می دهد٬ شاخص‌های تورمی و نرخ بیکاری در استان طی آخرین نتایج اعلام شده بالاتر از میانگین کشوری است. شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان ها در اسفند سال گذشته ۳ شاخص نرخ تورم نقطه به نقطه، ماهانه و ۱۲ ماه در خراسان شمالی طی ماه گذشته بالاتر از میانگین کشوری بود.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی٬ گفت: از سوی دیگر طبق جدول شاخص قیمت کل کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور و درصد تغییرات شاخص به تفکیک استان‌ها، خراسان شمالی دومین استان دارای بیشترین نرخ تورم ۱۲ماهه بود. همه این‌ها در کنار بیکاری٬ به معضلی بزرگ برای خانواده‌ها تبدیل شده است.

 بیکاری پنهان را هیچ کس محاسبه نمی‌کند! 

محمد وحیدی نماینده مردم ۵ شهر استان خراسان شمالی نیز با اشاره به آمار خطرناک بیکاری در استان خراسان شمالی٬ گفت: محمد وحیدی در این جلسه گفت: فارغ التحصیلانی که در حال حاضر بیکار هستند٬ نشان دهنده شاخص بیکاری است نه آمارهایی که می خواهند وضعیت کار در استان را خوب نشان دهند.

نایب ریس اول کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری خراسان شمالی با اشاره به اینکه بیکاری پنهان بسیار مهم است افزود: شغل‌های ساعتی افرادی که به استان‌های دیگر برای کار می‌روند٬  بیکاری پنهان است که در آمار استان محاسبه نمی‌شود و باید آمار بیکاری را براساس فارغ التحصیلان بیکار باید بررسی کنیم.

وحیدی با اشاره به اینکه اشتغال ایجاد شده اما پایداری ندارد تصریح کرد: در شهرک‌های صنعتی باید برنامه زمان بندی وجود داشته باشد و به گونه‌ای نباشد که واحدهای تولیدی در انتظار انجام امورات باشند.

وحیدی با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد مراجعات مردم به نمایندگان، مسائل معیشتی و اقتصادی است خاطرنشان کرد: باید مدیران و صنایع استان خراسان شمالی برای حل فوری مشکل بیکاری تدابیر ویژه‌ای را در نظر بگیرند.

وی افزود: به عنوان مثال، به منظور محرومیت زدایی، در مناطق ایجاد شده صنعت پتروشیمی، ایجاد اشتغال و ارزش افزوده و تکمیل زنجیره ارزش کانون امید است. اما در خراسان شمالی با وجود این صنعت هنوز هم شاهد خیل عظیمی از جوانان تحصیل کرده بیکار هستیم. امیدواریم با حمایت و تشویق سرمایه گذاران و امکان مشارکت در بخش های صنایع ایجادی و صنایع موجود گام موثری در رفع عامل بیکاری برداریم.

انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.