×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 18 May , 2024
تحصیل بیش از ۱۲ میلیون دانش‌آموز از طریق شبکه شاد

وزیر آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از دانش‌آموزان کشور در پایه‌های مختلف تحصیلی از طریق شبکه آموزشی دانش‌آموزان ( شاد ) تحصیل می کنند.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد کلان، محسن حاجی‌میرزایی روز سه‌شنبه در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد با بیان اینکه این شبکه فضای امنی است افزود: در این بستر بیش از ۱۱ میلیارد فایل آموزشی مبادله شد و پیوند خوبی بین معلمان و دانش آموزان برقرار است و علاوه بر آن ارتباط خوبی هم بین وزارت آموزش و پرورش و مناطق آموزشی کشور در استان ها وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه شیوع کرونا ،آموزش و پرورش را با شرایط متفاوت و تجربه نشده‌ای روبرو کرد و در شرایطی که  سال ها روش دیگری برای انجام کار آموزش وجود داشت، ناگهان با شکل جدیدی از کار مواجه شدیم ادامه داد: به سرعت روش‌های جدید به کار گرفته شد و در گام اول از تلویزیون که تجربه‌ای از آموزش در دوران دفاع مقدس است کمک گرفته شد از هشت تا ۴۰ برنامه در چهار شبکه روی آنتن رفت.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه به تدریج فرهنگیان به سمت شبکه‌های مجازی رفتند و نیز تاکید داشتیم ، آموزش تعطیل نشود و هرکس از هر روشی که می‌توانست، آموزش را ادامه مدهد، یادآور شد: در همین شرایط به دنبال ایجاد بستری برای آموزش بودیم تا بتوانیم  یک پنجم جمعیت کشور را به یکدیگر متصل کند و شبکه شاد به این ترتیب تشکیل شد.

حاجی میرزایی گفت: معلم مسوول آموزش دانش‌آموزان است و هیچ یک از ابزارها هرگز نمی‌تواند جای معلم را بگیرد بلکه به کمک معلم آمد تا آموزش در این شرایط را تسهیل کند و تمامی تلاش ما این است که کسی به دلیل دسترسی نداشتن به امکانات و ابزار از آموزش دور نماند به نحوی که در بررسی‌های انجام شده، سه دهم درصد دانش‌آموزان ،آموزش خود را پیگیری نکردند که تلاش می‌کنیم همین آمار را نیز به نحوی جبران کنیم.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: طبیعی است که هیچ آموزشی جایگزین آموزش حضوری نمی شود و یکی از نگرانی ها، دسترسی دانش‌آموزان به اینترنت بود که در این راستا ساماندهی در سامانه شاد انجام شد و این فضا فرصت‌هایی نیز به وجود آورد که یکی از آنها افزایش توانمندی‌های معلمان است و این امر باید بیشتر شود.

حاجی‌میرزایی ادامه داد: همه مشاغل در معرض این بحران جدی مورد آزمون قرار گرفت و فرهنگیان نیز در یک آزمون سخت قرار گرفتند و در شرایطی که کار آنها چند برابر شد جلوه‌های نابی از خلاقیت و سختکوشی از آنها به نمایش گذاشته شد و همه تلاش کردند که آسیب های کرونا را به حداقل ممکن برسانند.

همچنین نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: کرونا شرایط جدیدی در کشور ایجاد کرد در حوزه آموزش و پرورش نسبت به آموزش‌های مجازی باید دقت بیشتری انجام شود و تدریس باید تقویت و ساماندهی شده و از کاستی‌ها و حواشی آن کاسته شود.

آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی افزود: در این شرایط می‌شود به این فکر کرد که سبک آموزش و سبک اداری آموزش و پرورش را متحول کرد زیرا در سیستم قدیم آموزشی هم وقت معلم‌ها تلف می‌شود و هم دانش آموزان که  هزینه‌های بسیاری را نیز به دولت تحمیل می‌کند.

وی بیان کرد: اگر برنامه‌ریزی و تحولی ایجاد شود که سیستم تدریس معلمان مانند سیستم تدریس استادان دانشگاه باشد و زمان اضافه در اختیار خودشان باشند، هم معلمان به معیشت و مطالعه و زندگی خود رسیدگی می‌کنند و هم دولت در تمامی طول سال به معلمان تعهد ندارد و هزینه های آن کاهش می یابد.

امام جمعه یزد بر تحول در سبک آموزش اشاره کرد و یادآور شد:  سیستم آموزشی از ۱۰۰ سال پیش به شیوه غربی‌ها بود و به نظر می‌رسد که غربی‌ها در این سیستم به سمت آموزش‌های سطحی رفته اند و تدین و تعقل و تفکر را از آموزش ها حذف کرده‌اند.

ناصری یزدی تصریح کرد: اگر در آموزش تدین وجود داشته باشد دانش‌آموز از ابتدا نسبت به درس و تحصیل خود و تعیین الگو تعهد پیدا می‌کند اما اگر تدین وجود نداشته باشد، الگو و خط‌مشی مطابق خواست غربی‌ها تعیین می‌شود.

وی در مورد تعقل و تفکر گفت: وقتی این ۲ از سیستم آموزشی حذف شود خلاقیت از بین می‌رود و نتیجه آن بیکاری هزاران فرد فارغ التحصیل است در حالی که هر دانشجو باید یک کارآفرین باشد اما از آنجا که تفکر از سیستم حذف شده، دانش آموز و دانشجو سطحی‌نگر بارآمده و به سیستم « بخوان، حفظ کن و نمره بگیر »عادت کرده است.

امام جمعه یزد با اشاره به اهمیت و نقش دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: باید معلمانی در این دانشگاه تربیت شوند که نسبت به دین نسل جوان احساس مسوولیت داشته باشند و با امانت الهی به نحوی رفتار کنند و به نحوی آنها را تربیت کنند که آینده خود و کشور را بسازند.

استان یزد ۲۷۰ هزار دانش آموز دارد که از طریق شبکه  شاد در حال تحصیل هستند

وزیر آموزش و پرورش برای افتتاح چند طرح آموزشی و شرکت در اجلاس سراسری نماز امروز وارد شهر یزد شد و در بدو ورود به فرودگاه بین المللی شهید صدوقی مورد استقبال استاندار و شماری از مسوولان و مدیران وزارتخانه در استان قرار گرفت. 

 نشست با مدیران مدارس در بستر شبکه شاد و دیدار مجازی با معلمان استان،  از برنامه‌های سفر یک روزه وزیر آموزش و پرورش به یزد اعلام شد.

شرکت شورای آموزش و پرورش و شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش، آغاز عملیات اجرایی  فاز ۲ طرح اقدام ملی مسکن فرهنگیان استان یزد و افتتاح چند طرح آموزشی از دیگر برنامه های این سفر است. 

انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.