×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 3 May , 2024
آل سعود و پیشنهاد ۲۰ میلیارد دلاری تسلیحاتی، مخاطب کیست؟

به گزارش اقتصاد کلان، «احمد بن عبدالعزیز العوهلی» رئیس سازمان کل صنایع نظامی عربستان سعودی روز شنبه گفت که این کشور به عنوان بخشی از برنامه‌های بلند پروازانه خود برای تقویت هزینه‌های نظامی داخلی، در دهه آینده بیش از ۲۰ میلیارد دلار در صنعت نظامی خود سرمایه گذاری خواهد کرد.

این برنامه بلندپروازانه آل سعود در حالی مطرح شده است که عربستان سعودی توان علمی و فکری لازم را برای تولید و بومی سازی سلاح های نظامی ندارد و در زمان حاضر پنجمین کشور پرهزینه جهان از لحاظ واردات تجهیزات نظامی است.

اکنون که حاکمان سعودی به ویژه « محمد بن سلمان» ولیعهد و وزیر دفاع سعودی و فرمانده جنگ علیه یمن « دونالد ترامپ» بزرگترین پشتوانه خود را از دست داده و به نظر می رسد دوران سختی را در دوران ریاست « جوبایدن» رئیس جمهوری دموکرات انتظار می کشند، آیا خود را با ارائه این پیشنهاد اغواگرایانه آماده نزدیک شدن به دولت بایدن می کنند یا اینکه از کاخ سفید ناامید شده و برای دیگر فروشندگان عمده سلاح مثل انگلیس ، آلمان و فرانسه اغواگری کرده است.

این پیشنهاد مقام سعودی یک روز بعداز تماس تلفنی« لوید استین» وزیر دفاع دولت بایدن با « محمد بن سلمان» همتای سعودی او مطرح شده است.

سعودی ها به ویژه بن سلمان اگرچه قول هایی از دولت بایدن برای حمایت از خود دریافت کرده اند اما نمی توانند روی این قول ها حساب کنند زیرا سیاست های دموکرات ها که دل خوشی از مراودات « گاو شیرده» با دولتمردان قبلی آمریکا ندارند، متفاوت شده و آنها از حقوق بشر ، پایان جنگ یمن و کاهش کمک های تسلیحاتی سخن می گویند.

بایدن حتی گفته است که مناسبات واشنگتن با ریاض را از طریق « سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی و نه فرزندش بن سلمان پیگیری می کند درست عکس آنچه که در زمان ترامپ جریان داشت.

مهمترین معاملات تسلیحاتی که بن سلمان آنها را امضا کرده، نشان می دهند ساخت سلاح توسط سعودی ها مانند پرتاب مریخ نورد توسط اماراتی ها به یک اندازه خنده دار است.

سلاح های آمریکایی در صدر

حجم صادرات اسلحه آمریکا به پادشاهی سعودی طی دوره زمانی ۲۰۱۵-۲۰۱۷ بیش از ۴۳ میلیارد دلار بوده و شامل تجهیزات و سلاح های نظامی، بالگرد ، کشتی های جنگی ، تانک های آبراهامز وهمچنین هواپیماهای جنگی بوده است.

سعودی همچنین توافق نامه ای را برای تهیه مقادیر مختلف سیستم و تجهیزات دفاع موشکی با ایالات متحده امضا کرده است.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی آژانس همکاری امنیتی دفاعی وابسته به وزات دفاع آمریکا (پنتاگون) پادشاهی سعودی در طول یک سال جاری موجودی زرادخانه سلاح های نظامی و مهمات خود را چند برابر کرد تا جائیکه میزان معاملات تسلیحاتی خود با ایالات متحده را در چند ماه اول سال ۲۰۱۸ میلادی به ۳ میلیارد دلار رساند.

این معامله تسلیحاتی شامل توپ های خودران ، هواپیماهای نظامی و سیستم های ضد تانک و انواع تانک ها و مهمات بود.

بزرگترین خریدار سلاح های انگلیسی

براساس گزارش پایگاه اینترنتی سازمان مبارزه با تجارت اسلحه در انگلستان، سعودی بزرگترین خریدار سلاح های ساخت انگلیسی است.

حجم معاملات نظامی این دو کشور در دوره زمانی ۲۰۱۵-۲۰۱۷ بیش از ۱۳ میلیارد پوند بوده و بیشتر معاملات شامل سلاح ، مهمات و تجهیزات نظامی بوده است.

هرچند محمد بن سلمان یک ماه قبل و در سفر اخیر خود به انگلیس نتوانست معامله تسلیحاتی برای خرید ۴۸ جنگنده تایفون را امضا کند اما مذاکرات ریاض و لندن شاهد پیشرفت چشمگیری در مسیر تحقق این معامله بوده است.

خرید سلاح از روسیه

سفر« سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی در اواخر سال گذشته به مسکو شاهد امضای چند معامله تسلیحاتی بود که دو طرف متعهد شدند علاوه بر افتتاح کارخانه ای برای تولید تفنگ کلاشینکف در پادشاهی سعودی، این کشور به سامانه معروف موشکی روسیه اس ۴۰۰ مجهز شود.

ارزش این معاملات تسلیحاتی نزدیک به ۳ میلیارد دلار اعلام شده است.

جزر و مد

معاملات تسلیحاتی بین پادشاهی سعودی و آلمان را کارشناسان به مثابه «جزر و مد» توصیف کرده اند.

آلمان به اتهام«نقض حقوق بشر توسط سعودی» از ارائه ۸۰۰ تانک به سعودی به ارزش ۱۸ میلیارد یورو امتناع کرد اما در سال ۲۰۱۶ برلین موافقت کرد ۴۸ قایق گشتی را به گارد ساحلی پادشاهی تحویل دهد.

بدنبال جنگ علیه یمن به رهبری سعودی، دولت آلمان تصمیم گرفت صادرات سلاح به کشورهای شرکت کننده در این جنگ را متوقف کند.

اما همچنان اعتراض ها به فروش سلاح توسط آلمان و دیگر کشورها به آل سعود برای کشتار مردم بی گناه یمن وجود دارد.

آل سعود و سلاح های فرانسوی

محمد بن سلمان پس از تصدی سمت وزارت دفاع ، از پاریس «پایتخت نورها» دیدن و با « فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری وقت فرانسه دیدار کرد.

دو طرف در خلال این سفر چندین معامله تسلیحاتی شامل فروش خودروهای زرهی ، موشک های ضد زره ، قایق های گارد ساحلی ، هواپیماها و هلی کوپترها به ارزش میلیاردها یورو به سعودی امضا کردند.

سعودی ها همچنین علاقه زیادی به تانک های «لکلرک» فرانسه نشان دادند زیرا آنها را که ارتش امارات در جنگ یمن و در چارچوب ائتلاف به رهبری سعودی استفاده می کند، دیده اند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.