×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 15 May , 2024
استاندار: اعتبارات عمرانی کردستان ۷۶ درصد رشد داشته‌ است

 به گزارش اقتصاد کلان، استاندار کردستان گفت: اعتبارات عمرانی استان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به امسال در مجموع ۷۶ درصد رشد داشته‌ است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد کلان، بهمن مرادنیا روز شنبه در نشست شورای اداری و اقتصاد مقاومتی استان کردستان که با حضور معاون اول رییس جمهوری برگزار شد اظهار داشت: این استان بعد از خوزستان و بوشهر بیشترین رشد در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دارد، در حالی که سال‌های قبل در رده‌های ۱۷ قرار داشت.

وی با اشاره به برخی مشکلات زیرساختی استان یادآور شد: در برنامه‌ریزی‌ها چالش ها مشخص، منابع مالی پیگیری شده، بر اساس اولویت بندی و برای حل مشکلات اقدامات خوبی صورت گرفته است.

استاندار کردستان با بیان اینکه عقب‌ماندگی های کردستان مربوط به گذشته است که در زمان خود در رابطه با آنها کار نشده است تاکید کرد: هزینه‌های سنگینی که برای ایجاد زیرساخت‌ها در استان وجود دارد به دلیل شرایط جغرافیایی با دیگر استان‌ها قابل مقایسه نیست که امیدواریم روند توسعه استان سرعت بیشتری گیرد.

وی با بیان اینکه در موضوع تخصیص آب کشاورزی پیگیری‌های زیادی صورت گرفته است اضافه کرد: تاکید معاون اول رییس جمهوری بر تخصیص آب به استان کردستان بوده است و اکنون ۹۶ هزار هکتار تخصیص آب در بخش کشاورزی برای استان لحاظ شد.

استاندار کردستان با بیان اینکه سطح پوشش فاضلاب استان ۹۸ درصد افزود:‌ مشکلات جدی در تامین آب شرب شهری داشتیم که تخصیص و اعتبارات برای آن در نظر گرفته شد.

مرادنیا با اشاره به اینکه ۱۱۰ درصد برای ساخت سدها تخصیص گرفتیم که بالاتر از تخصیص در نظر گرفته شده بود یادآور شد: سدهای سیاه‌زاخ، چراغ ویس، عباس آباد و امیرآباد در استان به بهره برداری رسیده یا در حال اتمام است.

وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی برای این است که ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی استان تبدیل به آبی شود و ۱۶ هزار و ۸۰۰ هکتار آن انجام شده است و در همین راستا در پایین دست سد آزاد ۲ هزار هکتار قرارداد با سپاه برای نهال کاری داریم.

مرادنیا اضافه کرد:‌ تبدیل اراضی دیم به آبی موضوع بسیار مهمی در توسعه استان است و هنوز در این حوزه با میانگین کشوری فاصله زیادی داریم.

استاندار کردستان با بیان اینکه کرویدر شمال به جنوب برای حمل و نقل کشور بسیار حائز اهمیت است که امیدواریم زودتر تکمیل شود افزود: راه سنندج – مریوان ۲۶ درصد پیشرفت داشته بود که در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ توجه ویژه‌ای به این طرح شد که امیدواریم در پایان فروردین به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه راه کامیاران به مریوان هم به اتمام رسیده که به ترانزیت کمک می‌کند یادآور شد: ۱۲ هزار میلیارد ریال در یک سال گذشته به پروژه قطار سنندج – همدان تزریق شده است. مرادنیا اضافه کرد: نزدیک به ۸۰ درصد زیرسازی این طرح انجام شده است و امیدواریم قبل از پایان دولت به بهره برداری برسد.

وی یادآور شد: ۶ هزار کیلومتر راه روستایی در کردستان داریم که ۵۰ درصد آن آسفالت شده و مابقی شوسه و خاکی است اما شاخص استان در این حوزه از ۳۳ درصد در ابتدای دولت و تدبیر به ۵۰ درصد رسیده است.

استاندار کردستان تاکید کرد: مرزهای باشماق و سیرانبند و سه بازارچه بانه مریوان و سروآباد فعال شده است و خواهش ما این است که مرزنشینان عزیز در این چرخه کار کنند که موضوع کولبری و قاچاق کمتر شود.

معاون اول رییس جمهوری در این سفر یک روزه به کردستان، با حضور در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان، چند طرح را در بخش‌های مختلف به صورت همزمان افتتاح می‌کند و عملیات اجرایی چند طرح نیز با حضور وی شروع می‌شود.

از مهم‌ترین برنامه‌های سفر دکتر جهانگیری به استان کردستان، می‌توان به بهره‌برداری از منطقه ویژه اقتصادی بانه، شروع عملیات اجرایی طرح ساماندهی و توسعه مرز رسمی باشماق مریوان، شروع عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۰۰ روستا و ۱۵۰ واحد صنعتی و تولیدی، طرح‌های مسکن مهر و ۲۰ زمین ورزشی، ۴.۲ هکتار گلخانه و ۹۲۳ هکتار آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی و طرح‌های قابل افتتاح حوزه کشاورزی استان اشاره کرد.

جهانگیری همچنین با حضور در روستای “هانیس” سنندج، ۱۴۶ کیلومتر راه روستایی را به بهره‌برداری می‌رساند، سپس در نشستی با نخبگان اقتصادی استان شرکت می‌کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.