×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 3 May , 2024
دیپلوماسی فعال طالبان

طالبان در آمریکا سفارت می زند

طالبان که هفته گذشته پس از فرار آمریکایی‌ها از افغانستان، با تشییع جنازه نمادین سربازان امریکایی در کابل جشن پیروزی به پا کرد، اکنون از برقراری روابط نزدیک با آمریکا در آینده نزدیک سخن می‌گوید.

سهیل شاهین، عضو دفتر سیاسی طالبان روز سه‌شنبه در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط بر پایبندی طالبان به توافقی که با دولت امریکا درباره آوارگان و اجازه ندادن به هیچ طرفی برای انجام حملات تروریستی علیه آمریکا یا منافع و نیرو‌های آن در منطقه امضا کرده، تأکید کرد.
شاهین گفت: «ما تبادل اطلاعات با آمریکایی‌ها نداریم. این جزو توافق نیست. ما اطلاعاتی به آمریکایی‌ها نمی‌دهیم.» شاهین درباره پیش بینی‌های مارک میلی، رئیس ستاد ارتش امریکا درخصوص احتمال وقوع جنگ داخلی در افغانستان گفت: این پیش بینی‌های اوست، اما پیش بینی‌های ما این است که افغانستان آرام است و ما از جهان می‌خواهیم به ما کمک کنند. طالبان هیئت‌هایی را به کشور‌های عربی و اسلامی می‌فرستد و انتظار دارد آن‌ها هم همین کار را بکنند. ما سفارتی را در واشنگتن افتتاح می‌کنیم و زمانی که دولت تشکیل دادیم، انتظار داریم کرسی در سازمان ملل داشته باشیم
اگرچه آمریکایی‌ها شناسایی طالبان را منوط به تحقق وعده هایش کرده‌اند، اما مقامات واشنگتن درباره حل برخی مسائل با این گروه در تماس هستند. به گزارش بی‌بی سی، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا که همراه لوید آستین، وزیر دفاع این کشوربه قطر سفر کرده در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه قطر گفت که ایالات متحده در ساعات گذشته با طالبان در تماس بوده تا بتواند امکان پرواز‌های چارتر بیشتر از فرودگاه کابل را فراهم کند.
او گفت که طالبان بار دیگر به آمریکا اطمینان داده که مسیر امن خروج از افغانستان را برای کسانی که مدارک سفر دارند، فراهم می‌کند. به گفته بلینکن، «حدود ۱۰۰ شهروند امریکایی در افغانستان که بیشتر آن‌ها دوتابعیتی هستند، می‌خواهند از این کشور خارج شوند» اگرچه آمریکایی‌ها به رسمیت شناختن طالبان را به آینده موکول کرده‌اند، اما توافق این کشور با طالبان در مارس ۲۰۲۰، آن هم بدون حضور دولت افغانستان، مهر تأییدی برای شناسایی این گروه بود و نشان داد واشنگتن در نهایت دولت برآمده از این گروه را تأیید خواهد کرد.
همزمان با تشکیل دولت جدید در افغانستان، طالبان تلاش می‌کند نظر مساعد کشور‌های دیگر را به خود جلب کند تا شناسایی آن در عرصه بین‌المللی زودتر انجام شود. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان افغانستان روز دوشنبه به هفته‌نامه آلمانی ولت آم زونتاگ گفت: «ما به روابط دیپلماتیک رسمی و قدرتمند با آلمان متمایل هستیم.» مجاهد اظهار کرد: «همچنین طالبان خواهان همکاری با برلین و دیگر کشور‌ها در حوزه‌های بهداشت، کشاورزی و آموزش است.» سهیل شاهین دوشنبه شب در پیام توئیتری نوشت: «قاری دین محمد حنیف رئیس دفتر سیاسی طالبان در ترکیه و روسیه با سیحاد ارجنای سفیر ترکیه در کابل دیدار کرد و هر دو هیئت در مورد وضعیت فعلی افغانستان، مسائل مربوط به فرودگاه کابل، روابط دوجانبه و همکاری‌های متقابل گفتگو کردند.» محمد نعیم دیگر سخنگوی طالبان نیز اعلام کرد که مولوی عبدالسلام حنیفی، معاون دفتر سیاسی طالبان روز دوشنبه با وانگ یو، سفیر چین در کابل دیدار کرد و دو طرف در مورد مسائل دوجانبه به گفتگو پرداختند. روزنامه گلوبال تایمز در مورد این دیدار نوشت: «چین روز دوشنبه بر موضع خود در قبال مسئله افغانستان تأکید و حمایت خود را از این کشور در تشکیل یک دولت فراگیر و متشکل از نمایندگان گسترده اعلام کرد»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد روسیه هنوز تصمیمی درباره به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکمرانان جدید افغانستان اتخاذ نکرده، ولی سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت که این کشور تنها در صورتی در مراسم تحلیف دولت طالبان شرکت و از آن حمایت می‌کند که همه‌شمول باشد و همه اقوام افغانستان در آن حضور داشته باشند..

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.