فاضلاب و زباله و فضولات حیوانی ۵۷ روستای حاشیه سد آزاد وارد کاسه سد می شود

فرماندار

فرماندار سنندج:

فاضلاب و زباله و فضولات حیوانی ۵۷ روستای حاشیه سد آزاد وارد کاسه سد می شود

در جلسه بررسی وضعیت آب و فاضلاب شهرستان سنندج که با حضور مدیران اجرایی و نمایندگان دستگاه‌های ذی‌ربط برگزار شد، فرماندار سنندج با اشاره به حجم بالای مشکلات حوزه آب شرب در روستاهای این شهرستان، خواستار توجه جدی به این مسئله شد.

غریب سجادی،  با تأکید بر اینکه با بودجه کنونی امکان حل ریشه‌ای مشکلات وجود ندارد، گفت: با توجه به تخصیص نزدیک به ۲۵ درصد از ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی شهرستانی به حوزه آب در سال گذشته مشخص است که این بخش برای ما با اهمیت است و این در حالی است که تنش آبی به یکی از نگرانی‌های جدی بسیاری از روستاهای شهرستان تبدیل شده است و نیاز به تصمیم‌گیری و اقدام اساسی داریم.

فرماندار سنندج ضمن تقدیر از اقدامات گذشته در حوزه آب، آنها را ناکافی دانست و افزود: پروژه‌هایی که از سال گذشته آغاز شده‌اند باید تسریع و تکمیل شوند و تعریف پروژه‌های جدید با اعتبارات شهرستانی قابل قبول نیست.

وی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده سد آزاد که تأمین‌کننده اصلی آب شرب سنندج است، اظهار کرد: فاضلاب و زباله و فضولات حیوانی ۵۷ روستای حاشیه سد آزاد که اکثرا روستاهای شهرستان مریوان می باشند به دلیل دفع غیراصولی و نبود زیرساخت‌های مناسب تصفیه، در آینده می‌تواند منبع بحران برای شهر سنندج باشد. ایجاد تصفیه‌خانه در این مسیر و آموزش روستاییان برای حفظ بهداشت منابع آبی، امری ضروری و نیازمند تأمین اعتبار استانی و ملی است.

۱۶۵ انشعاب آب غیرمجاز که توسط شهرداری برای استفاده در فضای سبز شهری استفاده می شود شناسایی شدە است

فرماندار سنندج همچنین استفاده شهرداری از آب شرب برای آبیاری فضای سبز را غیرقابل قبول دانست و تصریح کرد: تا زمانی که منابع غیرشرب برای آبیاری فضای سبز تأمین نشده، توسعه فضای سبز شهری هیچ توجیهی ندارد. تاکنون ۱۶۵ انشعاب غیرمجاز آب توسط شهرداری شناسایی شده و باید از ظرفیت‌های حقوقی برای برخورد با این تخلفات استفاده شود.

سجادی با اشاره به طرح اقدام ملی مسکن و توسعه شهرک‌های جدید، افزود: با توجه به افزایش مصرف آب، ظرفیت فعلی تصفیه‌خانه‌ها در آینده جوابگوی نیاز این پروژه‌ها نیست. مطالعات جدید باید انجام و تأمین منابع آب این شهرک‌ها از طریق بودجه‌های ملی و استانی دیده شود. تنها اتکا به منابع محدود شهرستانی کافی نیست.

فرماندار سنندج همچنین به خاموشی‌های ناشی از قطعی برق و تأثیر آن بر عملکرد ایستگاه‌های پمپاژ آب اشاره کرد و گفت: با همکاری شرکت توزیع برق و پیگیری در جلساتں تخصصی، باید ذخیره‌سازی منابع آبی در زمان قطعی برق مدیریت شود.

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesad-kalan.com/?p=18915

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: