به گزارش اقتصاد کلان، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: از ابتدای امسال تاکنون، حدود ۱۹ هزار هکتار از اراضی طبیعی کشور دچار حریق شده است.
حسن وحید در آیین گرامیداشت روز جهانی جنگلبان در کامیاران اظهار کرد: پوشش گیاهی به واسطه شرایط اقلیمی و بارش ها در سال آبی جاری، خوب بوده و اگر مراقب نباشیم، دچار بحران و شاهد آتش سوزی های گسترده در جنگل ها و مراتع خواهیم بود.
وی افزود: بیشترین آتش سوزی در مراتع و عرصه های طبیعی عصرهای پنجشنبه اتفاق افتاده که مردم برای گردش به طبیعت می روند و اقدام به روشن کردن آتش کرده و به سبب بی توجهی، عامل حریق می شوند.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری یادآور شد: باید آموزش های لازم برای اطفا حریق به مردم داده تا در همان دقایق اولیه آتش خاموش و مانع از گسترش آن شود.
وحید از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی توسط برخی کشاورزان انتقاد کرد و گفت: این کار باعث می شود حریق از مزارع به سمت عرصه های طبیعی و مراتع کشیده شود و شاهد نابودی بسیاری از عرصه ها و اتفاقات ناگوار باشیم.
وی به تلاش خستگی ناپذیر و مظلومیت کارکنان منابع طبیعی در اطفا حریق اشاره کرد و افزود: تاکنون ۳۷ جنگلبان شهید و ۵۰۰ جانباز در راه حفاظت از عرصه های طبیعی تقدیم کرده ایم که نمونه آن شهید اسماعیل کریمی بود که چند روز پیش در همین راه جان خود را از دست داد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: به ازای هر ۵۰ تا ۱۰۰ هزار هکتار از عرصه های طبیعی کشور، یک جنگلبان با یک موتورسیکلت مشغول خدمت رسانی بوده که کار بسیار دشواری است.
وحید ادامه داد: دنیا به سمت و سوی استفاده از تکنولوژی برای حفاظت از منابع طبیعی پیش رفته است و ما نیز باید در این راستا قدم برداریم.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد آب کشور از زاگرس تامین می شود، بر لزوم حفاظت از عرصه های طبیعی این منطقه تاکید کرد و افزود: اگر از این منطقه حفاظت نکنیم، به تدریج باید منتظر مهاجرت های اکولوژیکی، فقر و فروپاشی نظام اجتماعی باشیم.
۱۹ هزار هکتار از اراضی طبیعی کشور طعمه حریق شد
۶۲ درصد از پهنه کردستان منابع طبیعی است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم با بیان اینکه ۶۲ درصد از پهنه استان را منابع طبیعی تشکیل داده است، افزود: از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار مساحت استان، یک میلیون و ۷۴۰ هزار هکتار آن مرتع و ۳۴۰ هزار هکتار جنگل است.
بهزاد شریفی پور ادامه داد: سالانه همین مراتع ۶۲۵ هزار تن علوفه بهره برداران استان را تامین می کند و هزار گونه گیاهی در کردستان وجود دارد.
وی بر لزوم حفاظت از عرصه های طبیعی به عنوان امانتدار نسل آینده تاکید کرد و یادآور شد: بهره برداری بی رویه از طبیعت و عرصه ها باعث تغییرات اقلیمی شده و بزگترین رسالت ما حفظ پوشش گیاهی و مراتع است.
اختصاص ۹۰ میلیارد ریال به منابع طبیعی کامیاران
فرماندار کامیاران هم اظهار کرد: امسال ۴۰ دستگاه دمنده به استان اختصاص یافت که ۱۰ دستگاه آن مربوط به این شهرستان بود.
کیانوش ثقفی نیا با اشاره به وقوع هفت آتش سوزی گسترده در کامیاران در سال جاری، یادآور شد: امسال از محل ۲ هزار میلیارد ریال اعتبارات شهرستان، ۹۰ میلیارد ریال آن به منابع طبیعی اختصاص یافت.
پیش از این مراسم، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به روستای نجف آباد بخش موچش شهرستان کامیاران رفت و به مزار شهید مدافع طبیعت، اسماعیل کریمی ادای احترام کرد.